ein liten leksjon om ein blom og ein diktar;o)

94292-7

I går etterlyste eg navnet på denne søte blomen som nå står og blømer for fullt i hagen min. Eg fekk raskt svar frå den gode feen om at ho trudde den heiter ruteliljer. Eg googla opp navnet og jaggu stemte det :o) det latinske navnet er Fritillaria meleagris, for dei som er interessert i det..
 på den sida som kom opp stod det faktisk ein heil del om H.C Andersen og hans lidenskap for blomar og blomebinding. Han plukka og bandt blomar så ofte han kunne i tillegg til diktinga, noko som ikkje eg var klar over!  Han reiste rundt på herregårdane i Danmark og pynta med svære og flotte dekorasjonar som han hadde laga sjølv. Eric Buch, som pynta til kronprinsbryllupet for nokre år sidan, er svært inspirert av H.C Andersen si blomsterinteresse og mykje av det han lagar tek utgongspunkt i dekorasjonar som Andersen har laga.
Buch held nå på å skrive bok om H.C Andersen og hans interesse for blomar og blomebinding. Den inneheld bl.a mange bilder..
Ynskjer deg som er innom ei flott helg :o)


oops..! kjempetabbe!!!

Har fått ein del kommentarar på at bildene i bloggen min bare vises som små raude kryss, og det ser eg jo sjølv og når eg blar nedover.. Eg har altså gjort ein kjempetabbe!!! I går trudde eg at eg var lur då eg sletta alle bildene i arkivet...resultatet vart at eg har ein heil haug med innlegg utan eit einaste bilde...   :o(  Dei er vel forsvunne for godt no då..så eg kan liksom bare sletta alle innlegga og starte på nytt... Grusomt  kjedelig!!